Dramafilms

De beste filmkarakters die in sportkleding rondliepen

Het kostuum van een filmpersonage is even belangrijk voor zijn of haar identiteit als de rol, de achtergrond en de acties van die persoon. Een filmkarakter in sportkleding vertelt je meteen iets over hem of haar. En opvallende sportswear kan er zelfs voor zorgen dat een personage uitgroeit tot een iconisch filmkarakter, zoals bij de volgende mensen gebeurd is.

Nice Guy Eddie in Reservoir Dogs

In een keiharde gangsterfilm is het altijd fijn als er één of twee karakters meespelen die een glimlach op je gezicht toveren. Nice Guy Eddie is er zo eentje: een patsertje met opzichtige gouden ketting en een neon trainingspak. Dertig jaar later ziet deze wannabe er nog belachelijker uit dan toen. Toch kan je nog steeds bij aim’n trainingspakken kopen, en die zien er heel wat netter uit dan het model van Eddie.

Maggie Fitzgerald in Million Dollar Baby

In deze film uit 2004 speelt Hillary Swank een boxer die maar één doel heeft: winnen. Haar karakter is niet aardig en niet elegant, en daardoor maakt de film het je lastig om dit personage te begrijpen en te waarderen. Waar we het wél over eens kunnen zijn, is dat Swank er verdraaid goed uitziet in de strakke sportshirts en ruime sweaters die ze voor de camera aan heeft.

Marty McFly in Back to the Future II

Hou je van de sportschoenen van aim’n, maar vind je het een gedoe om telkens je veters los en vast te maken? Misschien zijn schoenen met klittenband iets voor jou, als je ze tenminste kunt vinden. De iconische Nike Air Max sneakers in deze film hebben in de toekomst technologie om zichzelf te kunnen strikken, wat ze natuurlijk supervet maakt. Jammer genoeg blijft deze functie in het echt voorlopig nog steeds toekomstmuziek.

Jesse en Chester in Dude, Where’s My Car?

Sommige kledingkeuzes kan je eigenlijk alleen maken als je in de jaren negentig leeft en niet vies bent van een drankje of twee. De antihelden Jesse en Chester voldoen aan allebei de voorwaarden, en komen er dan ook mee weg om de halve film in trainingspakken rond te kuieren. Hun passende rode en blauwe tracksuits maken Dude, Where’s My Car tot een echte cultklassieker.

Ripley in Aliens

Wat trek je aan als je achtervolgd wordt door moordlustige, parasitaire roofdieren van een andere planeet? Dan wil je kunnen rennen – en in 1986, toen Aliens uitkwam, deed je dat bij voorkeur op Reebok Stompers. Deze futuristische en intens stoere sportschoenen zijn helaas niet meer in de handel en zijn een verzamelobject geworden met een prijskaartje in de duizenden dollars. Bij aim’n kan je gelukkig uitstekende schoenen kopen voor een veel aangenamer bedrag.

Marcus Summers in American Flyers

Toen de carrière van Kevin Costner nog iets voorstelde, speelde hij een biker in deze film vol jaren 80 kitsch en flauwe humor. Als Marcus Summers besteedt Costner de hele film in het type racekleding dat je bij aim’n vindt. Tijdens een driedaagse wielerrace door Amerika wil jij de band met zijn broer versterken – terwijl één van hen op elk moment verlamd kan raken door een erfelijke ziekte.Previous Article