Dramafilms

Maak je eigen filmposter

It’s a wrap! Je eigen filmproductie zit er op en de film is klaar voor het grote publiek. Nu nog een te gekke filmposter om aan iedereen te laten zien waar en wanneer ze kunnen intunen!

Een goede filmposter kan een film maken of breken; zo wek je de interesse van je fans! En met de posters kun je laten weten via welke kanalen de film te bekijken is.

Een filmposter maken doe je zo

Inspiratie

Browse wat rond tussen allerlei sjablonen die beschikbaar zijn. Kijk naar uitstraling, kleur en sfeer en selecteer de stijl waarvan jij denkt dat die het best past bij jouw film.

Persoonlijke touch

Nu je een sjabloon hebt, kun je deze personaliseren. Denk aan lettertype en tekst, maar ook eigen foto’s om je film goed weer te geven.

Extra flair

Zeker als je poster een digitaal formaat blijft houden, zijn er veel mogelijkheden. Kijk eens tussen bewegende stickers, of pas een tekstanimatie toe. Of ga all out en zet een videographic in je poster om echt de aandacht te trekken. Er is werkelijk van alles mogelijk wanneer je een videographic zelf wil maken! Breng je poster tot leven zoals je je film tot leven hebt gebracht.

Wijzig het formaat

Is het resultaat van je ontwerp naar je tevredenheid, dan kun je het formaat gaan wijzigen. Bedenk wat je doel is en pas het daar op aan; wordt het papierformaat of toch voor op social media?

Download, printen en delen

En dan kan de marketing beginnen. Post op jouw socialmediakanalen en laat de wereld met jouw persoonlijke filmposter zien waar ze jouw nieuwste film kunnen gaan bekijken. Laat de poster op extra groot formaat afdrukken om deze in gangen van je werk of school op te hangen. Stuur de poster met videographics via de mail of whatsapp!

Zet de popcorn maar klaar!