Komediefilms

Drie eigenschappen va een slechte komediefilm

Er zijn veel goede komediefilms, maar ook heel veel slechte komediefilms. Wat zijn nou echte eigenschappen van een slechte komediefilm?

Eigenschap 1: een slecht plot

Komedies moeten over het algemeen een goed uitgangspunt hebben. Met andere woorden: het fundament van het plot moet al grappig zijn. Een grappig plot is bijvoorbeeld: een man en vrouw gaan trouwen, maar alles gaat mis bij de voorbereiding. Dit kun je dan goed uitwerken. Veel komediefilms hebben echter geen goed plot. Dit zorgt er vervolgens voor dat de grappen in de film ook niet werken, en dan kan de film nooit grappig worden.

Eigenschap 2: geen chemie tussen de acteurs

Een humoristische situatie is vaak afhankelijk van een goede chemie. In een film is de humor namelijk niet natuurlijk, zoals in het echte leven. Dit betekent dat er een chemie moet zijn, waardoor deze humor op een geloofwaardige manier wordt bewerkstelligd. Zonder deze chemie zal de humor namelijk niet werken.

Eigenschap 3: timing

Een goede grap valt of staat met de juiste timing. Misschien heb je wel eens een hilarische grap gehoord in een typische komediefilm. Iedereen lachte toen hard. Wanneer je de grap vervolgens zelf probeert te vertellen, kom je erachter dat dit totaal niet werkt. Dit komt dan wellicht door een slechte timing.