Komediefilms

Drie eigenschappen van een goede komediefilm

Het is vaak lastig om een goede komediefilm te maken. Welke drie eigenschappen moet een komediefilm hebben om succesvol te zijn?

De acteurs moeten grappig zijn

Een komediefilm werkt natuurlijk niet als je acteurs hebt die totaal niet grappig zijn. Je kunt in het script nog zoveel grappen en dergelijke verwerkt hebben: zonder goede acteurs wordt dat allemaal niks. Daarom zijn grappige acteurs een belangrijke vereiste voor elke komediefilm. De acteurs moeten niet alleen een goede timing hebben, ook een indrukwekkende mimiek in hun gezicht is erg belangrijk.

De film moet niet te lang duren

Een komediefilm moet over het algemeen niet te lang duren. Dit is een groot verschil tussen een komedie en andere soorten genres. Dramafilms of oorlogsfilms kunnen over het algemeen veel langer duren. De reden dat een komedie niet te lang moet duren is omdat een komedie vaak geen goed plot heeft. Het plot staat over het algemeen in het teken van de humor. Dit is bij andere genres juist andersom. De grappen zullen niet werken in een film die puur op humor leunt. Omwille van deze reden duren pure komediefilms vaak maar 90 minuten.

Grappige situaties

Een komediefilm moet natuurlijk voorzien zijn van veel grappige momenten. Je wilt de hele tijd door schateren. Daarom is het ook belangrijk dat de grappige situaties herkenbaar zijn voor het publiek. Herkenning is een krachtige vorm van komedie, want door herkenning zullen mensen ook sneller gaan lachen. Die techniek wordt dan ook heel vaak gebruikt in komediefilms. Op internet zijn verschillende lijstjes met goede komediefilms.