Dramafilms

Drie eigenschappen van een goede dramafilm

Een goede dramafilm moet voldoen aan meerdere eisen. In dit artikel drie eigenschappen van een goede dramafilm.

Eigenschap 1: een tragische gebeurtenis

Het plot van elke dramafilm moet voorzien zijn van een tragische gebeurtenis. Deze tragische gebeurtenis kan in het begin van de film al worden getoond, maar bijvoorbeeld ook in het midden of aan het eind van het plot. Veel dramafilms hebben meerdere tragische gebeurtenissen om het plot nog meer schwung te geven. Bijvoorbeeld de dood van een familielid of de nasleep van een heftige scheiding. De gebeurtenis moet op een goede manier in beeld worden gebracht.

Eigenschap 2: dramatische muziek

Een goede dramafilm moet een dramatische soundtrack hebben. Mooie muziek geeft toch echt kleur aan een film. Het is dan ook belangrijk dat bij een goede dramafilm de muziek op een natuurlijke wijze wordt ingezet. Bij een dramatisch moment hoort dan een goede soundtrack. Bijvoorbeeld om de spanning op te wekken of om een tragische gebeurtenis nog wat tragischer te maken. Een goede soundtrack versterkt de emoties in de film.

Eigenschap 3: goede acteurs

Een film is afhankelijk van de kracht van de acteurs. Je kunt bijvoorbeeld een heel goed plot hebben, maar sls de film geen goede acteurs heeft die geloofwaardig overkomen, dan heb je daar niet veel aan. Bij een goede dramafilm horen dus altijd goede acteurs. Vaak zijn dit ook bekende acteurs. Sommige acteurs zijn niet voor niets bekend geworden. Ze hebben veel capaciteiten en dat trekt publiek aan. Kijk bij een goede dramafilm dus altijd wie de hoofdrollen vertolken. Elk persoon heeft natuurlijk wel een andere voorkeur wat betreft acteurs. Het kan dus bijvoorbeeld

zo zijn dat jij een acteur goed vindt spelen, terwijl je partner die acteur helemaal niets vindt.Next Article