The Green Mile: de beste gevangenisfilm

Veel gevangenisfilms behoren tot het genre drama. Hier is de logica wel van te begrijpen, aangezien drama een grote rol speelt in het gevangenisleven. Veel mensen vinden gevangenisfilms erg leuk om naar te kijken. Het fascineert toch een beetje. In een gevangenis heerst namelijk een eigen soort maatschappij. De regels van de normale maatschappij gelden daar nu eenmaal niet, waardoor er dus interessante situaties ontstaan. Dit is dan ook een geweldige inspiratiebron voor een film. Daarom zijn er ook zoveel gevangenisfilms gemaakt. Een van de beste gevangenisfilms is toch wel The Green Mile. Alle elementen van een goede gevangenisfilm zijn hierin verwerkt. Goede acteurs die een overtuigende rol spelen, een mysterieus verhaal met onverwachte wendingen, de vraag of de gevangene schuldig of onschuldig is en plotwendingen die ook heel erg interessant zijn. Kortom: The Green Mile bevat alles wat een goede gevangenisfilm moet hebben.

Bijzondere eigenschappen

Wat veel mensen niet weten is het feit dat The Green Mile een verfilming is van een verhaal van Stephen King. Het script is weliswaar verwerkt, maar veel eigenschappen van het verhaal blijven nog in stand. Niet alleen met betrekking tot het plot, maar ook de ondertoon van de film. De film leert je namelijk zaken over moraliteit. Wanneer is een mens goed? Wanneer is een mens slecht? En is het altijd wel gerechtvaardigd om een doodsvonnis uit te voeren? Wat als blijkt dat een gevangene onschuldig is? Je leert in de film The Green Mile veel over deze verschillende sociale kwesties. Dit maakt het dan ook een zeer interessante film om naar te kijken.

Informatie over de film

De film kent een speelduur van meer dan 3 uur. Dit betekent dat je er wel de tijd voor moet hebben. Het is geen film die je eventjes snel wegkijkt. Hoewel de film lang duurt, ervaart de gemiddelde kijker het niet zo. De film krijgt dan ook hele goede beoordelingen op websites als IMDB en Moviemeter. De hoofdrol wordt vertolkt door Tom Hanks, de beroemde acteur die al in heel veel grote films heeft meegespeeld. Van grote blockbusters zoals Saving Private Ryan tot de meer intiemere films. Tom Hanks is een echte ras-acteur. Hij kan zich heel goed in een rol inleven. Als kijker komt hij daardoor heel geloofwaardig over en dit werkt goed op het publiek.