Dramafilms

Film kijken in een buitenbioscoop

Samen naar een film kijken is erg leuk voor bioscoopliefhebbers. Vanwege de corona pandemie is het niet wenselijk om met veel mensen in een ruimte te zijn. Een openlucht bioscoop is daarom een goed en erg gezellig alternatief.

Bioscoop in de tuin

Het is erg hip om een bioscoopfeestje in je tuin te geven. Dit is vrij gemakkelijk te realiseren. Je hebt een beamer nodig en een scherm. Het scherm kan overigens ook bestaan uit een groot wit laken. Om het feestje extra bijzonder te maken kun je het feest organiseren naar aanleiding van het thema van de film. In de uitnodiging kun je een kledingcode aangeven. Heb je een zwembad in je tuin en is het echt ontzettend warm, dan is badkleding een goede optie. Kies dan bij voorkeur een film die zich op in de omgeving van het strand afspeelt. In Nederland is een tuinfeest alleen in de zomer mogelijk, dus kies een film die zich hoe dan ook in de zomer afspeelt. Mensen zullen hoe dan ook luchtige kleding willen dragen. Het is meteen een goed excuus om zelf ook weer eens iets nieuws aan te schaffen en te snuffelen tussen de elegante badkleding en zomerjurken van NA-KD. Als gastvrouw maak je daarmee ongetwijfeld indruk op je gasten.

Als je de film start op een tijdstip dat de zon nog schijnt heb je parasols nodig. Het beeld zal in de schaduw moeten staan, anders is het niet te zien en ook niet als de zon in de ogen van de gasten schijnt. Het creëren van zitplaatsen hangt af van de doelgroep waarvoor je het feestje geeft. Betreft het een wat ouder publiek dan gaat de voorkeur uit naar degelijke stoelen waarbij de gasten behoorlijk rechtop kunnen zitten. Een jonger publiek zal liever wat onderuitgezakt zittend naar de film willen kijken. In dit geval kunnen kussens op de grond al voldoende zijn en tegelijkertijd een hele knusse sfeer geven.

Publieke buitenbioscopen

In meerdere gemeenten worden er in de zomer bioscoopavonden voor de jeugd en voor volwassenen georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld in een park zijn waarbij de kinderen en/of jongeren in het gras van de film te genieten. In dorpen gebeurd het soms in een boomgaard en in Amsterdam zelfs op de gracht. Het gaat niet altijd om gratis evenementen, dit is uiteraard afhankelijk van de wijze waarop het georganiseerd wordt. De betaalde buitenbioscopen zijn luxer in de opzet met een beperkt aantal zitplaatsen.

Er worden ook filmfestivals georganiseerd om nieuwe films onder de aandacht te brengen bij grote groepen filmfanaten. Bij deze evenementen worden er meestal ook prijzen uitgereikt voor de beste films. Drive-in bioscopen kunnen ook bij kouder weer bezocht worden, omdat de kijkers in de auto kunnen blijven zitten tijdens de film. Ook dan moet het natuurlijk geen pijpenstelen regenen, want dan is er niets meer te zien. Deze drive-in bioscopen worden vooral bezocht door stelletjes die een romantisch avondje uitgaan.