De kracht van een prachtige film als Forrest Gump

Een goede dramafilm moet voorzien zijn van veel elementen. Een goed fundament is essentieel om een verhaal glans mee te geven. Bij de dramafilm Forrest Gump is het fundament van de film dan ook heel sterk. De film vertelt de queeste van een verstandelijk beperkte jongen door de geschiedenis van Amerika. Niet alleen ben je daardoor snel betrokken bij Forrest Gump, maar je leert ook veel over de Amerikaanse geschiedenis. Het is dus niet alleen een film voor oudere mensen, maar ook voor kinderen die je daar wat over wilt bijleren. Dit is dan ook de kracht van de film Forrest Gump. De film is aantrekkelijk voor alle leeftijden. Het is een prachtige familiefilm met een nog prachtiger verhaal. Het is moeilijk om het droog te houden aan het einde van de film. Het leven van Forrest gaat namelijk niet altijd over rozen.

Waarom deze film kijken?

Mensen die van een goede dramafilm houden moeten deze film kijken. Het plot van de film bezit namelijk alles waar een goed plot aan moet voldoen. Het is een verhaal over liefde, vriendschap en nog veel meer. Bovendien valt er ook nog wat te leren uit de film, namelijk dat je nooit de hoop moet verliezen en altijd door moet zetten. Hoe zwaar het leven soms ook kan zijn. Het voordeel is dus dat dit een echte familiefilm is, geschikt voor alle leeftijden. Je kunt hem dus kijken met je gehele gezin. Bijvoorbeeld op een zaterdagavondje, gezellig met elkaar op de bank. Iedereen geniet dan en je zult al snel merken dat jullie ook naar elkaar toe groeien. Na de film raak je ook niet uitgepraat over hetgeen er in de film is gebeurd. De film wordt namelijk nooit saai en heeft hele spraakmakende personages.

Extra informatie

De beroemde acteur Tom Hanks speelt de hoofdrol in Forrest Gump. Tom Hanks is een zeer groot acteur waar je ongetwijfeld wel eens van gehoord hebt. De film heeft een speelduur van 142 minuten, en dit is in de regel best lang voor een film. Toch gaan in deze film de 142 minuten in rap tempo voorbij. Je zult het dus amper merken dat de film zo lang duurt. In de film worden verschillende periodes uit het leven van het hoofdpersonage Forrest Gump beschreven. Het begint met zijn zware jeugd waarin hij veel werd gepest. Later klimt Forrest Gump op in de wereld en wordt hij één van de helden van Amerika! Deze wending geschiedt op een hele natuurlijke wijze. Het gedrag van Forrest is erg lomp, maar daardoor juist heel erg charmant. Niemand kan Forrest dan ook haten. Hoewel hij soms domme fouten maakt. De film mag dan wel uit 1994 komen, maar oogt op geen enkele wijze ouderwets.