Oorlogsfilms

Indicaties van een slechte oorlogsfilm

Er zijn veel goede oorlogsfilms, maar ook veel slechte oorlogsfilms. Maar wanneer weet je nou of iets een goede oorlogsfilm is. Let dan op de volgende elementen.

Element 1: goede acteurs

Natuurlijk een clichématig element, maar daardoor ook waar! Een oorlogsfilm moet acteurs hebben die realistisch kunnen spelen. De pijn moet echt voelbaar zijn voor de kijker. Als je dan een acteur hebt die met een blij hoofd aan het schieten is, dan is dat natuurlijk niet erg realistisch. De kijker zal dit ook niet snel accepteren. Daarom is dat ook een indicatie van een slecht geschreven script van een oorlogsfilm.</p>

Element 2: historische onjuistheden

Een paar historische onjuistheden zijn natuurlijk niet erg voor een realistische oorlogsfilm. Het is namelijk belangrijk om bij een film te dramatiseren. Hiermee maak je het spannend voor de kijker. Maar als er echt heel veel historische onjuistheden in de film zijn verwerkt, dan kan het de film wel nekken. Bijvoorbeeld wanneer een historische datum niet klopt, of wanneer ineens een andere partij de oorlog wint. Zoiets kan natuurlijk wel, maar dan behoort de film niet tot het genre oorlogsfilms maar is het eerder een parodie.