Oorlogsfilms

Meest fascinerende oorlogen

Bij een goede oorlogsfilm wordt vaak geput uit fascinerende oorlogen uit de geschiedenis. In dit artikel worden twee fascinerende oorlogen behandeld.

Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog was een fascinerende oorlog om meerdere redenen. Allereerst omdat de oorlog op grote schaal werd gevoerd. Nog nooit in de geschiedenis was dit voorgekomen. Daarnaast was dit ook één van de oorlogen waar de laatste technologieën werden gebruikt. Het was bijvoorbeeld de eerste oorlog waarin er tanks werden gebruikt. Ook andere gevechtsvoertuigen zijn toen ontwikkeld. Het is een hele fascinerende periode en daarom zijn er dan ook veel oorlogsfilms over gemaakt. Verschillende veldslagen staan iedereen nog bij. Denk daarbij aan de slag om Verdun.

Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog was misschien nog wel onbegrensder dan de eerste. Over de Tweede Wereldoorlog zijn dan ook zeer veel beroemde films gemaakt. Het was een bizar tijdperk waarin de hele wereld in brand stond. Overal in de wereld werd er gevochten. Bovendien staat deze oorlog natuurlijk ook bekend om de holocaust. Ook daarover zijn meerdere films en documentaires gemaakt. Het was een bijzondere tijd, met veel verliezen. De wereld van nu is mede bepaald door deze bloederige oorlog.